În articolul ăsta vei vedea cum trebuie setate URL-urile (sau permalink-urile pe limba WordPress-ului) pentru a fi SEO friendly. Așadar suntem la categorie tutoriale SEO pentru WordPress & Woocommerce. Așa cum sigur ai observat, forma URL-urilor este by default de forma asta:  domeniu.ro/an/luna/zi/numeke-articolului/ ceea ce nu e prea ok pentru motoarele de căutare. Mai mult, dacă vorbim de Woocommerce, observăm că URL-urile pentru produse sunt de forma domeniu.ro/produs/numele-produsului/ iar pentru categoriile de produs avem domeniu.ro/categorie-produs/numele-categoriei/.
Notă: modificarea formei URL-urilor este o acțiune cu impact mare dpdv. SEO. Exemplul de mai jos are în vedere un website nou care încă nu este index în motoarele de căutare. Dacă site-ul tău este deja indexat va trebui să faci redirect 301 pentru fiecare URL modificat. Așa că ia decizia cu mare atenție.
 

1. Setează permalink-urile cu structura „Nume articol”.2. Pentru Woocommerce folosește un plugin (Permalink Manager)

Premmerce Permalink Manager for WooCommerce – este dezvoltat pentru a îmbunătăți configurările default pentru URL-urile WooCommerce. Chiar și în versiunea gratuită ai la dispoziție câteva setări foarte utile (cam tot ce ai nevoie). Mai exact: plugin-ul adăugă automat a atributului „rel = canonical”, care elimină paginile duplicate din rezultatele de căutare și este compatibilit cu principalele pluginuri WooCommerce.


setare url seo woocommerce
Nu uita: modificarea formei URL-urilor este o acțiune cu impact mare dpdv. SEO. Dacă site-ul tău este deja indexat va trebui să faci redirect 301 pentru fiecare URL modificat ceea ce în cazul unul magazin online poate devi o problemă serioasă. Așa că ia decizia cu mare atenție sau cere sfatul unui specialist SEO.


Recenzii post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error: