În articolul ăsta vei vedea cum trebuie setate URL-urile (sau permalink-urile pe limba WordPress-ului) pentru a fi SEO friendly. Așadar suntem la categorie tutoriale SEO pentru WordPress & Woocommerce. Așa cum sigur ai observat, forma URL-urilor este by default de forma asta:  domeniu.ro/an/luna/zi/numeke-articolului/ ceea ce nu e prea ok pentru motoarele de căutare. Mai mult, dacă vorbim de Woocommerce, observăm că URL-urile pentru produse sunt de forma domeniu.ro/produs/numele-produsului/ iar pentru categoriile de produs avem domeniu.ro/categorie-produs/numele-categoriei/.
Notă: modificarea formei URL-urilor este o acțiune cu impact mare dpdv. SEO. Exemplul de mai jos are în vedere un website nou care încă nu este index în motoarele de căutare. Dacă site-ul tău este deja indexat va trebui să faci redirect 301 pentru fiecare URL modificat. Așa că ia decizia cu mare atenție.
 

1. Setează permalink-urile cu structura „Nume articol”.2. Pentru Woocommerce folosește un plugin (Permalink Manager)

Premmerce Permalink Manager for WooCommerce – este dezvoltat pentru a îmbunătăți configurările default pentru URL-urile WooCommerce. Chiar și în versiunea gratuită ai la dispoziție câteva setări foarte utile (cam tot ce ai nevoie). Mai exact: plugin-ul adăugă automat a atributului „rel = canonical”, care elimină paginile duplicate din rezultatele de căutare și este compatibilit cu principalele pluginuri WooCommerce.


setare url seo woocommerce
Nu uita: modificarea formei URL-urilor este o acțiune cu impact mare dpdv. SEO. Dacă site-ul tău este deja indexat va trebui să faci redirect 301 pentru fiecare URL modificat ceea ce în cazul unul magazin online poate devi o problemă serioasă. Așa că ia decizia cu mare atenție sau cere sfatul unui specialist SEO.


Recenzii post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: